De trots van Siep

Veel leerlingen vinden hem de leukste docent van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht. Maar het gros van Nederland kent Siep de Haan (63) als dé vader van de Amsterdam Gay Pride. Samen met zijn echtgenoot Peter Kramer en vriend Ernst Verhoeven opgestart. De eerste editie vond plaats in 1996. Voor het zilveren jubileum van het evenement is er nu de tentoonstelling 25 jaar Pride. Een mooi moment om de balans op te maken.

Siep de Haan:  ,,Volgens Carice van Houten was ik ’een droomleraar voor iedere scholier die geen kaas heeft gegeten van worteltrekken’."

Siep de Haan: ,,Volgens Carice van Houten was ik ’een droomleraar voor iedere scholier die geen kaas heeft gegeten van worteltrekken’." Foto: Ella Tilgenkamp

In 1985 stond de toen 26-jarige Siebolt de Haan voor het eerst voor de klas. Hij zorgde in datzelfde jaar meteen voor de nodige opschudding aan het St. Bonifatiuscollege in Utrecht door de oprichting van een actiegroep voor betere salariëring. Was hij in Wolvega ook al zo’n feestganger? Of was Siep daar het braafste jongetje van de klas?

1960

Nieuws

menu