De Steense wordt gerenoveerd. Zwembad is van eind juni tot eind oktober gesloten

Het tegelwerk van het zwembad wordt vervangen.

Het tegelwerk van het zwembad wordt vervangen. Gemeente Weststellingwerf

In de laatste week van juni start de gemeente met het renoveren van overdekt zwembad De Steense in Wolvega. Vanwege deze renovatie is het zwembad dicht van maandag 27 juni tot en met zondag 30 oktober.

Op maandag 31 oktober gaat het zwembad weer open. Zoals gebruikelijk is het zwembad in de maanden juli en augustus gesloten.

Vernieuwing

Zwembad De Steense is verouderd en toe aan vernieuwing. Al het tegelwerk wordt vervangen en de indeling van de kleedkamers wordt aangepast. Om het zwembad beter te isoleren, wordt het glas in de zwemzaal vervangen door tripleglas. Daarnaast wordt de toegankelijkheid verbeterd. Met onder meer bredere deuren wordt het makkelijker voor bezoekers om zich te verplaatsen rondom het zwembad.

De tekst gaat verder na de foto

Zwemlessen

Voor alle zwemlesgroepen komt er een alternatief. Alle ouders/verzorgers ontvangen hier persoonlijk meer informatie hierover. De zwemactiviteiten AquaVaria, FiftyFit, Triatlonzwemmen, Zeemeermin zwemmen, recreatief zwemmen, zwangerschapszwemmen en discozwemmen komen allemaal te vervallen.

Tot en met vrijdag 9 september is openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde geopend. Ook kunnen zwemliefhebbers zwemmen in een ander zwembad in de buurt, zoals Sportstad Heerenveen, zwembad De Waterwyck in Steenwijk of zwembad De Boekhorst in Oosterwolde.