Coronapas roept veel vragen op bij ondernemers. 'Gelukkig is Wolvega een relatief gemoedelijk dorp, dus ik verwacht geen grote problemen'
Vanaf zaterdag kom je bij onder meer de horeca niet meer binnen zonder een coronapas te laten zien. Met de pas toon je aan dat je dubbel gevaccineerd bent, een recent negatief testresultaat had of korter dan een half jaar geleden corona hebt gehad. De verantwoordelijkheid van de controle op de coronapas komt bij de horeca te liggen. Veel horecaondernemers zitten vol vragen.
Hoe de gemeente gaat controleren of er inderdaad om de coronapas gevraagd wordt, is nog niet duidelijk. Magda Dullemond
‘Ik wil helemaal niet ‘de arm der wet’ zijn’, zegt Donny Lawerman van restaurant Pieter Poot in De Blesse. ‘Dat is niet waarom ik dit werk doe. De overheid gebruikt nu de horeca om het vaccineren af te dwingen. Dat vind ik niet kunnen. Bovendien worden wij al sinds het begin van de coronacrisis onevenredig hard getroffen door de maatregelen van de overheid.’ Lawerman heeft het gevoel als horecaondernemer met zijn rug tegen de muur te staan. ‘Ik zeg niet dat ik niet ga controleren, maar ik vraag me wel af: hoe dan? We werken hier al zeven dagen in de week, om de geleden schade nog enigszins in te halen. Waar moet ik 24 uur in de week vandaan halen, om aan deze maatregel te gaan voldoen?’