Cor Trompetter is lijsttrekker voor SDW; Dirk Dubling ontbreekt op kandidatenlijst

FOTO COR TROMPETTER/SDW

Cor Trompetter is voor Sociaal Duurzaam Weststellingwerf (SDW) wederom de lijstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart.

De kandidaatstellingscommissie had Heidi den Hartigh uit Noordwolde op plaats 1 gezet. Den Hartigh moet zorgen voor een nieuw gezicht en geluid van de partij. De meerderheid van de SDW leden gaven echter de voorkeur aan Cor Trompetter als lijsttrekker. Op plaats twee staat Colinda de Vries. Zij zit momenteel ook al namens SDW in de gemeenteraad. Daarna volgen Janny Krol-de Jong, Ellen Boelen, Heidi den Hartigh en Robert Aszink.

Opvallende afwezige op de lijst is huidig raadslid Dirk Dubling. De kandidaatstellingscommissie heeft na gesprekken geconcludeerd dat het draagvlak bij de overige kandidaten voor hem ontbrak.

Vanwege de Covid-19 maatregelen brachten leden hun stem schriftelijk uit. Negentig procent van de leden bracht haar stem uit.

Vier jaar geleden was Trompetter ook lijsttrekker voor de SDW bij de gemeenteraadsverkiezingen. Toen kreeg de partij de meeste stemmen, maar een plaats in de coalitie zat er niet in. Trompetter stapte vervolgens op als wethouder en werd raadslid voor SDW. Begin 2019 nam de inwoner van Noordwolde afscheid van de Weststellingwerfse politiek. Trompetter werd voor de PvdA wethouder in Smallingerland, maar binnen een jaar legde hij daar zijn functie weer neer na onvrede in de coalitie.

Nieuws

menu