Contouren nieuwbouw Talant zichtbaar in Wolvega

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De nieuwe locatie van Talant aan de noordwestkant van LindeStede in Wolvega biedt woonruimte voor 36 mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen nu nog in Talant-locaties aan De Brogge en in Sickengaoord in Wolvega. Het ontwerp van deze nieuwe locatie van Talant komt van FAME Architecten uit Zwolle.

Dagbesteding De Lindehof, die tot voor kort tijdelijk gebruik maakte van de ruimte, is inmiddels naar een ruimte in BerkenStede verhuisd. Daarvoor was er enige tijd een locatie van kinderopvang Liba Biba in de aula gevestigd, nadat uitvaartverzorger Kiers in 2017 vertrok naar de Deken Vaasstraat. Kiers zat vanaf 2009 in het pand.

Drie nieuwe gebouwen

Er worden op de locatie aan de Hortensiastraat drie nieuwe gebouwen neergezet. In het middelste gebouw komen de dagbesteding en de algemene ruimtes, zoals de wasruimte, linnenkamer, slaapwacht en het kantoor. Daarnaast komt aan de ene kant een appartementencomplex voor achttien mensen die daar zelfstandig gaan wonen. Aan de andere kant van het centrale gebouw komt een locatie voor groepswonen. Daarin komt een ontmoetingsruimte, waar de achttien bewoners van de groepswoning samen eten en activiteiten doen. De bewoners krijgen daarnaast elk een eigen studio, waar ze zich kunnen terugtrekken in hun eigen privédomein. Tussen de gebouwen ligt een pleintje met een terras en een plek met speeltoestellen.

Kinderboerderij

Om dat allemaal mogelijk te maken werd de kinderboerderij dichter naar de hoek Hortensiastraat – Steenwijkerweg verplaatst, maar deze moet nog afgewerkt worden. Ook de parkeerplaatsen veranderen van plek. Naar verwachting worden de eerste bewoners in april 2022 verwelkomd.

Nieuws

menu