Cindia en Chantal zitten vol toekomstplannen voor Avond4daagse van Wolvega. ‘Er mag wel wat meer gezelligheid en beleving zijn’

De Avond4daagse Wolvega heeft een nieuw bestuur. Cindia Boterman en Chantal Tuut nemen vanaf volgend jaar het stokje over van Ria en Jan van Zwieten en Hetty Roor. Dit jaar trekken het oude en het nieuwe bestuur nog samen op. ,,Dat is voor ons heel fijn”, vertelt Chantal. ,,Zo weten we volgend jaar alles en iedereen goed te vinden.”

Chantal (l) en Cindia nemen het Avond4daagse-stokje over. Foto Magda Dullemond

Chantal (l) en Cindia nemen het Avond4daagse-stokje over. Foto Magda Dullemond Foto: Magda Dullemond

Van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni wordt de 69e editie van de Avond4daagse in Wolvega gelopen. De start en finish is iedere avond op Sportpark Molenwiek bij FC Wolvega. Er worden net als vorig jaar rond de 1100 deelnemers verwacht. Vorig jaar zochten Ria en Jan van Zwieten en Hetty Roor nog koortsig naar opvolging. Zij organiseerden de Avond4daagse Wolvega respectievelijk 10 en 27 jaar lang, samen met Harm Olthof en Jostijn Punter. Toen Cindia en Chantal de oproep van Ria en Jan op Facebook zagen, wisten ze meteen dat ze de organisatie van de Avond4daagse Wolvega wilden overnemen.