Brassband Euphonia pakt instrumenten weer op; zware concourswerken blijven voorlopig in de kast liggen

Donderdagavond repeteerde het A-orkest onder leiding van dirigent Hendry van Loo weer in het ‘Nootgebouw’ in Wolvega. Lenus van der Broek

Een bijzondere week voor Christelijkje Brassband Euphonia in Wolvega. Na een lange tijd zonder muziek zijn de repetities in volledige bezetting weer van start gegaan.

De laatste repetitie in volledige bezetting dateert van de zomer van 2020. Tussendoor speelden de orkesten nog een aantal weken in ensemble, waarbij het orkest in tweeën was gesplitst. Donderdagavond repeteerde het A-orkest onder leiding van dirigent Hendry van Loo weer in het ‘Nootgebouw’ in Wolvega.

Alle ontwikkelingen van Corona rondom de eerste en tweede lockdown zijn op de voet gevolgd door het bestuur van de vereniging. In samenspraak met de gemeente is er constant gekeken wat wel en niet mogelijk was. Het verenigingsgebouw bleek geschikt. Er was voldoende ruimte om met twee meter tussen de muzikanten te blijven musiceren. Ook bands uit Leeuwarden en Heerenveen maakten tijdelijk gebruik van het Nootgebouw.

De zware concourswerken blijven voorlopig nog even in de kast liggen. De orkesten richten zich de komende tijd op de lichte muziek, waarbij de conditie langzaam weer wordt opgebouwd. De vereniging hoopt binnenkort, waar mogelijk, weer van zich te laten horen met een buitenoptreden.