Bijzonder afscheid spuitgast Klaas Punter

FOTO PRONEWS

De collega’s van de brandweer in Wolvega hebben vrijdag het vertrek van Klaas Punter niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Bijna dertig jaar geleden is Klaas Punter begonnen bij de brandweer in Wolvega. Sinds 1993 heeft hij diverse taken vervuld, van manschap en chauffeur tot oefenleider. Voor zijn jarenlange inzet heeft Punter in 2020 al een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.

Omdat zijn collega’s bij de brandweer zijn vertrek niet geheel ongemerkt wilden laten gaan, besloot de ploeg hem vandaag te verrassen. Even na 12:00 uur haalden ze hem vrijdagmiddag met spoed op bij zijn woning, amper aangekomen bij zijn woning gingen de pagers al: een voertuig in brand. Snel werd Punter door zijn collega’s in zijn meegenomen bluspak gehesen.

Met spoed onderweg bleek de brand te woeden voor de brandweerkazerne. Aan Klaas de eervolle taak de blusauto te bedienen, terwijl zijn collega’s het voertuig blusten. Eenmaal uitgeblust kon Klaas het niet droog houden: “Ik stond te trillen op m’n benen toen jullie aan kwamen. Ik had dit echt niet verwacht”, stelde hij. Na de bluswerkzaamheden werd niet alleen Klaas, maar ook zijn vrouw en zoon bedankt met een bos bloemen en een hoeveelheid oliebollen.

Nieuws

menu