Bewoners van de Hoofdweg in Wolvega zijn tegen de komst van statushouders. 'De oplossing ligt niet in onze achtertuin'

,,Weet u wat dit met ons doet? Omwonenden zijn bewust buiten het dorp gaan wonen vanwege privacy en rust en dat willen ze ons nu afnemen.” Woordvoerster Weidema van bewoners van de Hoofdweg in Wolvega liet als inspreekster bij de gemeenteraad van Weststellingwerf geen spaan heel van de plannen om voor minimaal vijf jaar twintig chalets te plaatsen voor statushouders.

,,Weet u wat dit met ons doet? Omwonenden zijn bewust buiten het dorp gaan wonen vanwege privacy en rust en dat willen ze ons nu afnemen.”

,,Weet u wat dit met ons doet? Omwonenden zijn bewust buiten het dorp gaan wonen vanwege privacy en rust en dat willen ze ons nu afnemen.” Screenshot

Het college heeft een weiland achter die woningen voorlopig aangewezen als locatie voor de al gekochte chalets. En geschikte alternatieven ziet wethouder Mariska Rikkers ook niet. De gemeente belegde vorige week een informatieavond in hotel Van der Valk. Maar tot een gesprek kwam het daar niet. Voor de omwonenden is het plan namelijk onbespreekbaar, zeker nu de gemeente het zelf al ,,als voldongen feit” in de media had gebracht. Ze beroepen zich op afspraken met oud-wethouder Jack Jongebloed. Die zou in april 2021 beloofd hebben dat er op dat weiland nooit gebouwd zou worden. En chalets werden door Weidema ook gezien als woningen. ,,Er wordt toch gewoond?”

Geen betrouwbare politiek

Nieuws

menu