Bewoners LindeStede in Wolvega krijgt een persoonlijk concert

Foto: Lenus van der Broek

Bewoners van het woonzorgcentrum LindeStede van Alliade in Wolvega genoten donderdagmiddag van een persoonlijk concert. Er was een optreden van Martine Salomons, zangeres van Stichting Diva Dichtbij. Deze stichting verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken.

Via het optreden wil Alliade de bewoners, familieleden en verzorgenden momenten van verlichting en geluk bieden. Dat is ook waar Stichting Diva Dichtbij voor staat. De Diva’s en Divo’s geven bewoners van verpleeghuizen oprechte aandacht. Ze zingen niet vanaf een podium, maar letterlijk en figuurlijk ‘dichtbij’. Dat doen ze in de huiskamers van het verpleeghuis of aan het bed.

De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk. Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. Zij geven alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem. Ze kunnen weer even ervaren dat ze meer zijn dan hun ziekte. Het repertoire van Diva Dichtbij varieert van klassieke liederen, aria’s en musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers.

Nieuws

menu