Vermeende kopstukken 'Bende van Wolvega' voor de rechter | liveblog

De politie-inval op 1 december 2020. FOTO PRONEWS

Drie uit Wolvega afkomstige, Somalische broers moeten zich deze week voor de rechtbank verantwoorden vanwege onder meer drugsdelicten en witwassen.

De inmiddels in Heerenveen woonachtige verdachten (27, 29 en 32 jaar) werden op 1 december 2020 met een aantal handlangers aangehouden.

Ze zouden samen de ‘Bende van Wolvega’ vormen, die in het Weststellingwerfse dorp berucht was om z’n intimidaties, straatraces en gedeal.

Bij een inval in vier huizen en drie bedrijven zijn destijds 10 kilo harddrugs, een nepvuurwapen, 15.000 euro aan contanten, vals geld en 36 cilinders lachgas aangetroffen.

De groep zou Wolvega jarenlang in de greep hebben gehouden. Voor burgemeester Andre van de Nadort van Weststellingwerf was een zware mishandeling in een horecagelegenheid in het voorjaar van 2020 reden in te grijpen. Langzaam kwamen betrokkenen in beeld en volgde inzicht in de structuur van de groep.

Er bleek sprake van een groepje drugsbazen en een subclubje daar omheen dat klusjes uitvoerde. Deze bewonderaars, doorgaans jonge jongens, kregen uiteindelijk hulp aangeboden van de gemeente om een andere richting in te slaan.

Maandag, dinsdag en donderdag zijn de rechtszittingen.

Nieuws

menu