Basisschool De Heidepolle in Wolvega opent eigen museum

Ouders en andere belangstellenden bekeken de collectie vormgegeven door de leerlingen van de school. 

Ouders en andere belangstellenden bekeken de collectie vormgegeven door de leerlingen van de school.  Foto: Lenus van der Broek

Kinderen van obs De Heidepolle in Wolvega openden deze week hun eigen museum. Ouders en andere belangstellenden bekeken de collectie vormgegeven door de leerlingen van de school.

De kinderen werkten in de afgelopen weken aan de hand van het thema “Volksverhalen en de geschiedenis van Wolvega en omstreken”. Het project begon met een toneelshow van de Histotolk. Daarna werkte iedere groep een eigen stuk van de geschiedenis van Wolvega uit. Zo ging een groep aan de slag met historische gebouwen in Wolvega. Een andere groep diepte de geschiedenis van de sportverenigingen uit. Ook keken de kinderen naar de oorlogsmonumenten in Wolvega, de beelden, Pieter Poot en de historische straatnamen uit de buurt.

De tekst gaat verder na de foto’s

Ouders en belangstellenden konden alles terugzien in het museum. Er waren reuzen bij de Linde, leesplankjes van het onderwijs, maquettes van oude gebouwen, schilderijen van de oorlog en andere bezienswaardigheden in het museum te zien. Ook was er een prijsvraag opgesteld. Bezoekers met het juiste antwoord konden op de foto met Pieter Poot.