Annigje uit Wolvega ontvangt een lintje. Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligerswerk bij stichting Legona

Annigje Westerga-Bakker krijgt onderscheiding van burgemeester André van de Nadort. Foto Lenus van der Broek

Annigje Westerga-Bakker krijgt onderscheiding van burgemeester André van de Nadort. Foto Lenus van der Broek Foto: Lenus van der Broek

Wolvega Voor haar langdurige inspanningen en verdiensten op het terrein van gehandicaptenwelzijn en haar grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid werd Annigje Westerga-Bakker uit Wolvega maandagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester André van de Nadort reikte de 90-jarige de koninklijke onderscheiding uit in de Vrije Gereformeerde Kerk De Mirt in Wolvega.

Annigje Westerga-Bakker was 32 jaar lang een zeer toegewijd vrijwilliger voor de Stichting Legona. Zij was het creatieve brein achter veel van de door Legona georganiseerde activiteiten. Naast het creatieve proces was ze ook vaak betrokken bij de uitvoering. Daarnaast staat mevrouw Westerga bekend om haar sociale betrokkenheid, met hart voor de cliënten, een luisterend oor en een arm om de schouder waar nodig. Omdat haar leeftijd haar parten begint te spelen neemt ze afscheid van Stichting Legona.