André van de Nadort mag door als burgemeester van Weststellingwerf. Raadsleden spreken vertrouwen uit

Burgemeester André van de Nadort krijgt bloemen van plaatsvervangend raadsvoorzitter Ton Mulder. Foto Lenus van der Broek

Burgemeester André van de Nadort krijgt bloemen van plaatsvervangend raadsvoorzitter Ton Mulder. Foto Lenus van der Broek Foto: Lenus van der Broek

André van de Nadort kan verder als burgemeester van Weststellingwerf. De vertrouwenscommissie sprak zich maandagavond uit voor een tweede termijn van zes jaar.

Van de Nadort had eerder zelf al te kennen gegeven graag burgemeester van de gemeente te willen blijven. De aanbeveling van de raad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken. Het is gebruikelijk dat de minister die aanbeveling volgt.

De burgemeester is blij met zijn aanstaande herbenoeming in september. ,,Dit was een wegingsmoment voor burgemeester en raad om te kijken of er voldoende is opgebouwd om de samenwerking voort te zetten”, zegt hij. ,,Spannend. Het moet toch maar even.”

Van de Nadort kwam in 2017 over uit de gemeente Ten Boer. Daarvoor was hij tussen 2006 en 2009 wethouder in Steenwijkerland.