Ambachtelijke Kleischuur in Oldelamer houdt open dag en expositie

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De Kleischuur is een keramiekatelier op een fraaie locatie aan de Kerkeweg 26 in Oldelamer waar keramiste Linda Rijbroek wekelijks cursussen geeft. Op zaterdag konden belangstellenden op de open dag vrijblijvend een kijkje nemen bij De Kleischuur. Rijbroek gaf een demonstratie op de draaischijf en bezoekers mochten zelf ook een poging wagen. Tevens lag er klei om een duimpotje te maken, de basis van keramiek.

Ze geeft draai- en handvormlessen en ook zijn er workshops als Raku-techniek en vogelpotten maken te volgen. Na de open dag twee jaar geleden groeide De Kleischuur al snel uit zijn jasje. Daarom is het atelier uitgebreid zodat iedereen weer voldoende ruimte heeft. Daarbij is er ook een expositie/verkoopruimte gerecreëerd voor het eigen werk van Rijbroek. In de afgelopen jaren heeft De Kleischuur zich steeds meer ontwikkeld in de techniek van het het raku-stoken. Die stookwijze levert een verassend resultaat op. Bij goed weer wordt er eventueel een stook gedaan.

In de verkoopruimte is er een expositie te zien van zowel werk van Rijbroek als haar cursisten. Zo krijgen bezoekers een idee wat er zoal te maken is. Het werk van Rijbroek is te koop. Wie zich op de open dag opgaf voor een cursus van 5 of 10 lessen, maakt kans op een handige basisgereedschap set ter waarde van 30 euro.

Meer info: www.ambachtelijkekleischuur.nl

Nieuws

menu