Lekkerste Winkeltje in Wolvega komt in andere handen. Alissa Doornebal neemt Gastrovino Otten over

Hilly en Jan proosten met Alissa op de toekomst.

Hilly en Jan proosten met Alissa op de toekomst. Magda Dullemond

,,Eigenlijk was het helemaal nog niet onze bedoeling om met pensioen te gaan”, zegt Jan Otten van Gastrovino Otten, ook bekend als Het Lekkerste Winkeltje.

,,Ik ben 64, mijn vrouw Hilly is 60. We dachten nog niet zo na over stoppen.” Maar toen Alissa Doornebal in beeld kwam, wist zij Jan en Hilly met haar enthousiasme te overtuigen. ,,Eigenlijk is het een jaar of twee te vroeg, maar hoe vaak komt er iemand op je pad die zó geschikt is om verder te gaan met wat wij hebben opgebouwd?”

Jan en Hilly Otten hebben 26 jaar lang hun ziel en zaligheid in het lekkerste winkeltje van Wolvega gestopt. ,,Na de aankondiging dat we het bedrijf overdragen aan Alissa, zijn de positieve reacties op social media en in de winkel hartverwarmend.”

Geen opvolgers

Alissa Doornebal woont sinds 3 jaar in Oldetrijne, met haar man Erik en hun kinderen Josephine (9) en Julian (7). Het gezin nam het vleesveebedrijf van de familie Hopman over. ,,Ik kom zelf uit een echt ondernemersgezin. Al een tijdje dacht ik na over het starten van een boerderijwinkel.” Maar toen las ze in het tijdschrift van Gastrovino over Jan en Hilly Otten, en dat zij nog geen opvolgers hadden. ,,Ik ben direct eens langsgegaan.”

Het klikte meteen. ,,We passen bij elkaar”, zegt Jan. ,,Dat was direct duidelijk.” Jan en Hilly gingen overstag. ,,Het was ook tijd voor grote investeringen, bijvoorbeeld in zonnepanelen. Dat halen wij er niet meer uit. Maar boven alles was het Alissa’s grote enthousiasme dat maakte dat wij het stokje willen overdragen.”

Gastrovino Faemke

Nog tot en met het eind van het jaar wordt Alissa met woord en daad bijgestaan door Jan en Hilly. Vanaf januari staat de nieuwe eigenaar op eigen benen, daarbij natuurlijk ondersteund door het personeel. De naam van het lekkerste winkeltje verandert van Gastrovino Otten naar Gastrovino Faemke. ,,Natuurlijk blijf ik gewoon alles bieden wat mensen van het lekkerste winkeltje gewend zijn”, zegt Alissa. “Wel zal ik gaandeweg iets aan het aanbod toevoegen. Zo wil ik bijvoorbeeld het vlees van onze eigen boerderij gaan aanbieden in de winkel.”