Adri Bakker uit Wolvega dodelijk verongelukt in België

Bakker is een groot fan van motorrijden. Lenus van der Broek

Met diepe verslagenheid heeft het personeel van de Woningstichting Weststellingwerf maandag kennis genomen van het plotseling overlijden van oud-medewerker Adri Bakker. Bakker is formeel per 1 juni met pensioen gegaan na een dienstverband van veertig jaar. Hij werd zondag slachtoffer van een verkeersongeval in België.

Bakker was een groot fan van motorrijden. Hij werd eind maart bij zijn vervroegde pensioen door een grote stoet van vrienden op motoren opgehaald. Het was ook de motor die hem zaterdag naar een evenement met motoren met zijspannen bracht in België.

Op zondag maakte Bakker nog even een tochtje door België, voordat de thuisreis naar Wolvega zou worden begonnen. Voor zover bekend kwam een tegemoetkomende auto op de verkeerde weghelft terecht en volgde een frontale botsing met fatale afloop.

Adri Bakker kwam in mei 1982 in dienst bij de woningstichting. Hij begon als jongste bediende en heeft zich in al die jaren opgewerkt tot Hoofd Vastgoed en adjunct-directeur. In al die jaren heeft hij in de gemeente heel wat woningen laten bouwen voor de Woningstichting.

Volgens directeur Sake Lageveen toonde hij zich vooral ook als een zeer aardige en betrokken warme collega, die bijvoorbeeld via de Lions zich inzette voor gehandicapten en anderen die het minder goed hadden. ‘Het is onvoorstelbaar dat dit nu is gebeurd. Het is zo onredelijk dat je maar drie maanden van je pensioen kunt genieten. Een drama….’

Nieuws

menu