Aandacht voor culturele sector met boek ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De prijswinnaars van de teken- en schilderwedstrijd die de Kijkzaal Wolvega had uitgeschreven zijn bekend. Waar gehoopt werd op dertig werken, eindigde de teller op 155 kunstcreaties. Wethouder Roelof Theun Hoen presenteerde bij de prijsuitreiking in de bibliotheek in Wolvega donderdagavond het boek ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’.

Het boek geeft volop aandacht aan de culturele sector van de gemeente Weststellingwerf. Inwoners kunnen het boek gratis op halen op verschillende plaatsten in de gemeente zoals het gemeentehuis en de bibliotheek.

Het boek ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’ gaat over de moeilijke tijden van culturele organisaties en culturele initiatieven. Want veel organisaties zijn hard geraakt tijdens de crisis. Met dit boek vraagt de gemeente aandacht voor de bijzondere culturele activiteiten in Weststellingwerf. Daarbij is gekozen voor een breed palet aan culturele initiatieven, inclusief de werken van de deelnemers en winnaars van de wedstrijd. Maar het boek geeft zeker niet een volledig beeld aan van alle activiteiten die er zijn in onze gemeente. Er zijn nog veel meer initiatieven.

Impuls

De gemeente hoopt dat het boek een impuls geeft aan de culturele sector en de culturele activiteiten. ‘De culturele organisaties nodigen alle inwoners uit om te komen kijken en deel te nemen aan de culturele activiteiten’, zegt wethouder Hoen. ‘Wij hopen met dit boek ook bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de culturele infrastructuur van Weststellingwerf. Dus doe mee aan culturele activiteiten. Want deelname aan kunst en cultuur stimuleert, geeft verbinding en raakt de creativiteit.’

Gratis boek

De gemeente biedt het boek gratis aan. Inwoners kunnen het boek op diverse locaties in de gemeente ophalen. Zo liggen de boeken bij de bibliotheek in Wolvega en Noordwolde, maar ook bij het gemeentehuis in Wolvega. Ook is het verkrijgbaar bij de Oudheidkamer en andere plaatsten in de gemeente.

Nieuws

menu