‘Zeg nee tegen hoogbouw in Wolvega’: Petitie tegen woontoren in Lindewijk

Burgemeester André van de Nadort, Tjerko Bruinsma, Nynke Bodewes, Henriëtte van de Woude, Etienne Hoogma en Herman Siegers tijdens het aanbieden van de petitie.

Burgemeester André van de Nadort, Tjerko Bruinsma, Nynke Bodewes, Henriëtte van de Woude, Etienne Hoogma en Herman Siegers tijdens het aanbieden van de petitie. FOTO LENUS VAN DER BROEK

,,Het is misplaatst”, zo zei Nynke Bodewes maandagavond tegen de gemeenteraad. Zij was daar als inspreker, net als André van der Vegt.

De beide inwoners van de Lindewijk spraken daar hun zorgen en verbazing uit over de komst van een hoge woontoren naar hun wijk. Burgemeester André van de Nadort nam maandagavond voor het begin van de raadsvergadering een petitie aan uit handen van Bodewes. De petitie ‘Zeg nee tegen hoogbouw in Wolvega’ is door 520 mensen ondertekend. Zij maken allemaal bezwaar tegen de komst van de 25 meter hoge flat naar het Tijgerblauwtje in de Lindewijk.

De petitie is onder meer ondertekend door direct omwonenden. Zij maken zich zorgen om hun privacy, het woongenot en de lange schaduw die het hoge gebouw zal werpen. Ook mensen die wat verder van de toren af wonen, of ergens anders in Wolvega, vinden dat de toren niet past bij het landelijke karakter van het dorp. De gemeenteraad deed maandagavond geen toezegging om alsnog met de omwonenden van het Tijgerblauwtje in gesprek te gaan.