‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse verantwoord wandelfeestje

De editie van 2019. Archief Lenus van der Broek

Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien van de Avond4Daagse in Wolvega.

Maar het wandelfeest voor kinderen gaat toch door. Tot en met 30 juni kunnen kinderen in Wolvega hun eigen Avond4daagse lopen, volledig coronaproof. Avond4daagse Wolvega organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. Na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen en verrast ze onderweg met berichten.

KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst. Ook toen was Avond4daagse Wolvega van de partij. Vorig jaar waren er 99 aanmeldingen. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel.

Eigen wandelmoment kiezen

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tot en met 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2.5, 5 en 10 kilometer.

Aanmelden

Inschrijven is mogelijk via ://www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/wolvega . Meer informatie staat op www.avond4daagse.nl