Tentoonstelling 'Van nozems tot hipsters' in Oudheidkamer in Wolvega

In veel opzichten brak er in de jaren ‘60 een nieuwe tijd aan.

In veel opzichten brak er in de jaren ‘60 een nieuwe tijd aan. Douwe Bangma

Oudheidkamer Wolvega houdt in samenwerking met jongeren uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 een tentoonstelling met de titel: ‘Van nozems tot hipsters’.

De opening is tijdens het Lindefestival op 24 september. De tentoonstelling sluit op 17 december. In de tussentijd is er volop gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken, een rondleiding te bestellen, een thema-avond of een workshop te organiseren of bij te wonen of misschien wel een kleine reünie.

In veel opzichten brak er in de jaren ‘60 een nieuwe tijd aan. Het ging economisch wat beter, er kwam meer vrije tijd, het gemiddelde opleidingspeil ging omhoog net als de verdiensten. Er kwamen popgroepjes op, de mode veranderde, vrouwen en kinderen kregen meer rechten en de moraal werd vrijer. Je mocht kritiek hebben.

In de opeenvolgende jaren waren in Weststellingwerf steeds nieuwe groepen jongeren actief. Ze organiseerden onder meer poëzie en jazz-bijeenkomsten, festivals, forumdiscussies, filmavonden, protestacties en scholierencafé’s. Een greep hieruit wordt in de tentoonstelling voor het voetlicht gebracht.

‘Van nozems tot hipsters’ vindt plaats in een ruimte tegenover de Oudheidkamer naast de bibliotheek. De openingstijden zijn op woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor groepen van 7 tot 12 personen bestaat de mogelijkheid een rondleiding te arrangeren. Dit kan enkele weken van tevoren worden aangevraagd via de website van de Oudheidkamer.

Voorts worden er af en toe workshops en themabijeenkomsten georganiseerd.