Kunstenaars laten zich inspireren door lockdown

The Hospital. Sigrid Hamelink

In de Wonderkamers van het Batavushuisje in Nijeholtwolde is van 2 april tot en met 2 mei de expositie ‘Draadloos’ te zien. Vier kunstenaars tonen daar hun werk.

De exposanten zijn tekenares Sue Pedley uit Australie, Karin van der Molen (documentaire en objecten), Pat van Boeckel (video- installatie) en initiatiefneemster Sigrid Hamelink (sculpturen).

De werken voor deze expositie zijn gemaakt op de golven van de coronapandemie. Er is een documentaire van Karin van der Molen over het contact van kunstenaars wereldwijd via Zoom. Tijdens de lockdown begonnen zes internationale kunstenaars elkaar wekelijks te ontmoeten in de digitale ruimte. Zo kwam er een draadloze verbinding tussen Nederland, Australië, Peru, Namibië, Duitsland, Italië en Spanje. De kunstenaars wisselden ervaringen uit en deelden hun gedachten en ideeën in korte filmpjes met elkaar.

Het boek dat ze samen lazen, ‘The Life of Lines’ van Tim Ingold, gaf stof tot nadenken en bracht letterlijk en figuurlijk lijn in hun werk. De vier kunstenaars maken werk dat zich verhoudt tot de thema`s in het boek ‘The Life of Lines’.

www.sigridhamelink.nl

Nieuws

menu