Filmhuis Noordwolde vertoont documentaire 'Minsky ontdekt Minsky'

 Irina Minsky – Platenkamp.

Irina Minsky – Platenkamp. Eigen foto

Filmhuis Noordwolde vertoont vrijdag 28 oktober de documentaire “Minsky ontdekt Minsky” van Bert van Oudenaren uit Wolvega.

Zowel Van Oudenaren als de weduwe Minsky zijn tijdens de filmavond aanwezig en geven vooraf een toelichting op de film. Burgemeester Andre van de Nadort is ook aanwezig. De film met toelichting duurt circa anderhalf uur.

Michael Minsky (1918 – 1988) was dé stersolist van het Don Kozakkenkoor. Na de Tweede Wereldoorlog week Minsky uit naar het westen en reisde hij de wereld rond. Hij trouwde met de Nederlandse Irina Minsky – Platenkamp. Na het overlijden van dirigent Serge Jaroff nam Minsky de directie van het Don Kozakkenkoor over. Irina had Michael beloofd na zijn overlijden zijn biografie af te maken.

Centraal in de documentaire staat haar doorzettingsvermogen om overal opnames los te krijgen, waarbij ze betrokkenen, waar ook ter wereld, opzocht. In de documentaire staat de vertellende Irina centraal, afgewisseld met film- en geluidsopnames.

Aanvang 20.00 uur in Filmhuis Noordwolde, Hoofdstraat Oost 34A in Noordwolde. Reserveren kan via www.filmhuisnoordwolde.nl