Bonifatiuskerk in Ter Idzard doet mee aan Tsjerkepaad met expositie van kunstenaarsgroep Artcetera

De kerk van Ter Idzard. Lenus van der Broek

De Bonifatiuskerk in Ter Idzard doet vanaf zaterdag 2 juli mee aan Tsjerkepaad 2022, dat duurt tot en met zaterdag 3 september.

De Plaatselijke Commissie zoekt ieder jaar naar iets extra’s om tijdens Tsjerkepaad aan bezoekers te tonen. Deze zomer is dat het werk van Kunstenaarsgroep ‘Artcetera’ uit Groningen. Diverse schilderwerken worden geëxposeerd. De titel van de Artcetera-expositie is: Wat een tijd! Ten tijde van de pandemie is frisse en toegankelijke kunst ontstaan, voor het eerst bij elkaar te zien in het kerkje in Ter Idzard. Onder de noemer ‘wat een tijd!’ zijn de kunstenaars van Artcetera elkaar blijven inspireren. De kerk is op zaterdag geopend van 13.30 tot 17.00 uur.

Muzikale opening

Elke zaterdagmiddag is er naast een vrijwilliger van de kerk een lid van ‘Artcetera’ aanwezig om toelichting bij de werken te geven. Op 2 juli om 13.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend. Bovendien is er bij de opening een muzikale omlijsting verzorgd door Hanif Aziz. Aziz is gitarist en studeert aan het conservatorium in Groningen.

Kunstenaarscollectief

De leden van Artcetera hebben elkaar ontmoet tijdens de deeltijdopleiding autonome kunst van Academie Minerva in Groningen. In 2007 zijn ze afgestudeerd en in 2011 is hun samenwerking bevestigd in de oprichting van het kunstenaarscollectief Artcetera. De leden van het collectief zijn Sietske Bosma, Ans van Genderen, Anja Knoopers, Alice Koopmans, Anja Nutters en Maria Visser. Gastexposant is Jan Reemeijer.

Oargelpaad

Naast het Tsjerkepaad is er het Oargelpaad. Enkele organisten hebben zich opgegeven om op het speciale orgel in de Bonifatiuskerk te willen spelen. Het is een kabinetorgel en vereist een speciale techniek van bespelen.

Nieuws

menu