Ankie Koopmans-de Vos uit de Blesse is kunstenaar van de dag tijdens de expositie ‘Vier het Leven!’ in Galerie de Vermaning in Steenwijk

Ankie Koopmans-de Vos is 27 juli kunstenaar van de dag in galerie de Vermaning in Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

Galerie de Vermaning organiseert samen met Kunstkring Steenwijkerland een expositie in de maanden juli, augustus en september. Op woensdag 27 juli zal Ankie Koopmans-de Vos als ‘kunstenaar van de dag’ in de kerk aanwezig zijn.

Zij zal dan uitleg geven over haar werk en demonstraties geven van het boetseren van een jong vogeltje, iets wat ook kinderen zal aanspreken. De kunstenares is in Steenwijkerland ook bekend om haar demonstraties portrettekenen, maar ze is naast tekenaar en keramist, ook beeldhouwer en kunstschilder.

Mensen en dieren als inspiratiebron

De expositie ‘Vier het Leven!’ laat onder meer een kleurig tweeluik zien dat een ode is aan de muziek en levenslust. Mensen en dieren zijn een grote inspiratiebron voor Ankie Koopmans-de Vos. Dat is terug zien in haar werk. Als kunstenaar van de dag zal zij vooral keramische dierfiguren laten zien in de vorm van schattige vogeltjes, vrolijke hondensnuiten en grappige kikkertjes.

Openingstijden

Het adres van de Vermaning is Onnastraat 10 (bij de markt). De kerk is op 27 juli open van 10.00 tot 16.30 uur, net als iedere woensdag tot en met 7 september. Verder tijdens Kopje Cultuur op zaterdag 10 en zondag 11 september, van 10.00 tot 16.30 uur.

Nieuws

menu