d' Olde Veste' 54 wint zaaltoernooi van Oosterstreek. Ploeg uit Steenwijk blijft in Noordwolde zonder puntverlies

Trinitas-Oldeholtpade.

Trinitas-Oldeholtpade. Piet Bosma

De 32e editie van het jaarlijkse Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi van Oosterstreek is gewonnen door d’ Olde Veste ‘54 uit Steenwijk. Aan het tweedaagse toernooi in sporthal De Duker in Noordwolde deden negen teams mee. Zij speelden een halve competitie.

Het werd al snel duidelijk dat d’ Olde Veste de te kloppen ploeg was. Op de eerste dag won de ploeg viermaal met ruime cijfers. Dit had d’ Olde Veste met name te danken aan uitblinkers Hessel Eikelboom en Jeffrey Dijkstra. Op de tweede dag ontbrak Eikelboom, maar dat leek de Steenwijkers niet te deren. Opnieuw werd er vier keer ruim gewonnen. Olde Veste werd hiermee ongeslagen kampioen. Het team maakte 40 doelpunten en de keeper werd slechts twee keer gepasseerd.

Jeffrey Dijkstra maakte meer dan de helft van de doelpunten en werd met 21 doelpunten topscorer van het toernooi. Jorn Eijer van het eveneens goed presterende Olyphia eindigde met acht doelpunten op de tweede plaats. Junior Robin de Jong van FC Wolvega vond zes maal het net, ondanks dat hij alleen op de tweede dag in actie kwam.

d’ Olde Veste werd dus onbedreigd kampioen, maar de strijd om de overige podiumplaatsen was zeer spannend. Lang streden Olyphia I, Trinitas, Wolvega, VWC en Oldeholtpade om de tweede en derde plek. Olyphia I bleek de langste adem te hebben. Door een goede tweede dag legde de ploeg uit Noordwolde beslag op de tweede plaats. Trinitas eindigde als derde. Uittredend kampioen Oldeholtpade gaf een goede eerste dag geen vervolg en eindigde op de zesde plaats. Het organiserende Oosterstreek kende een mooi slot van het toernooi door twee overwinningen en werd zevende.

De tekst gaat verder na de foto

Jeffrey Dijkstra van d’ Olde Veste werd net als in 2019 uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Hiermee pakte hij wederom de dubbel ‘beste speler en topschutter van het toernooi’. Als tweede eindigde junior Max Kroon van Olyphia I en Bas de Vries van d’ Olde Veste werd derde.

Keeper Lesley Prinsen van Olyphia I werd uitgeroepen tot beste keeper. Olyphia II viel ook in de prijzen, want Julian Boers was de maker van het honderdste doelpunt van het toernooi. Zodoende won Olyphia II een schaal bittergarnituur. Erik de Vries van Oldeholtpade won de prijs voor ‘het moment van het toernooi’. Hij scoorde enkele seconden voor het eindsignaal met een kopbal. Hierdoor boog hij een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning, want een kopbal telt voor twee doelpunten.

Blokzijl werd uitgeroepen tot meest sportieve ploeg en kreeg de Fair Play Award. De wedstrijden stonden wederom onder leiding van scheidsrechters Eddy Gijzen en Meine Spitse.

Uitslag: 1. d’ Olde Veste 8-24; 2. Olyphia I 1 8-19; 3. Trinitas 8-16; 4. Wolvega 8-12; 5. VWC 8-10; 6. Oldeholtpade 8-10; 7. Oosterstreek 8-6; 8. Olyphia II 8-5; 9. Blokzijl 8-2.