Zwemclub De Forel in Wolvega benoemt Lenie Veldhuizen tot lid van verdienste

Sportwethouder Roelof Theun Hoen overhandigde haar een aandenken.

Sportwethouder Roelof Theun Hoen overhandigde haar een aandenken. Foto: Lenus van der Broek

Op de ledenvergadering van zwemclub De Forel in Wolvega werd Lenie Veldhuizen donderdagavond in sportcentrum De Steense gehuldigd.

Ze werd benoemd tot lid van verdienste. Sportwethouder Roelof Theun Hoen overhandigde haar een aandenken. De Forel telt 74 leden.

Sinds 1 september 1978 is Lenie Veldhuizen (54) lid van de zwemclub. In haar beginperiode zwom ze geen wedstrijden. Daar is ze pas op latere leeftijd mee begonnen.

WK zwemmen

Veldhuizen: ,,Hoogtepunt van mijn zwemcarrière was bij de WK 1994 in Malta. Daar haalde ik een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. In dat seizoen 1994/1995 heb ik ook de wisselbeker gewonnen voor wie de meeste persoonlijke records in het seizoen zwom. Daar is wel commentaar op geweest, aangezien ik toen wedstrijden zwom bij zowel de gehandicapten als de gewone wedstrijden. Daar ik heel veel wedstrijden zwom, maakte ik ook meer kans op persoonlijke records. Achteraf gezien was dat het beste seizoen ooit voor mij.”

Ook deed Veldhuizen een aantal jaren mee aan de masterswedstrijden. Op dit moment traint ze drie keer in de week. ,,Vooral om mijn conditie op peil te houden. Ik zwem nog steeds met heel veel plezier.”

Nebas

Begin jaren ‘90 is binnen de zwemclub het Nebas-zwemmen opgericht (gehandicapt zwemmen). Bij het Nebas-zwemmen vindt eerst een keuring plaats voordat mee mag worden gedaan aan wedstrijden, zoals competitiewedstrijden en nationale kampioenschappen. Bij die keuring wordt vastgesteld in welke klasse iemand uitkomt. De centrale trainingen waren in Veenendaal. Naast de centrale trainingen konden de zwemmers worden uitgezonden naar internationale wedstrijden.