Wolter Achttien wordt nieuwe hoofdtrainer van SCO. Ploeg gaat met vertrouwen richting kraker tegen Drachten

Wolter Achttien. SCO

Wolter Achttien is met ingang van het seizoen 2023 -2024 de nieuwe hoofdtrainer van SCO uit Oldeholtpade. De huidige trainer/coach van SCO 2 neemt deze functie over van Hillebrand Diever en Arjan Kreeft. Zij hebben kenbaar gemaakt na drie jaar te stoppen als hoofdtrainers van SCO.

De 36-jarige Achttien heeft na zijn jarenlange korfbalcarrière in de selectie van SCO diverse trainersfuncties bekleed binnen SCO en is nu volgens het bestuur klaar om hoofdtrainer te worden.

Het bestuur is verheugd met de aanstelling van Wolter Achttien. ,,We zijn er van overtuigd dat Wolter op de juiste manier invulling kan geven aan het hoofdtrainerschap. Gezamenlijk zullen we werken aan de gestelde doelen binnen de topkorfbal van de club.” Momenteel staat SCO in de zaalcompetitie ongeslagen bovenaan in de overgangsklasse.

Hiermee is volgens het bestuur van SCO de eerste stap naar volgend seizoen gezet. ,,De aankomende weken zal er meer bekend worden over de verdere invulling van de technische staf voor de selectie voor het volgende seizoen.”

SCO klaar voor kraker

SCO/European Aerosols zal ook met vertrouwen toewerken naar het duel met Drachten. De koploper uit Oldeholtpade liet weinig heel van het bezoekende Tweemaal Zes : 31-16. De gasten hielden het, zoals wel meer tegenstanders van SCO dit seizoen, een helft lang aardig vol, maar na de thee denderde SCO door naar een ruime, soepele zege. ,,In de eerste helft kwamen we niet echt los”, aldus aanvoerder Marloes Frieswijk. ,,Daarna gaan we er hard overheen. Dat wordt een beetje standaard.”

Nieuws

menu