Winnende Dion Tesselaar geeft geen cadeautjes weg

e Trotr.nl Cup wordt nipt gewonnen door Dion Tesselaar met de zevenjarige ruin Henri Buitenzorg (8). Lenus van der Broek

Dion Tesselaar won na een noodgedwongen sluiting van Victoria Park van een half jaar de eerste trainingsrit. De trainer en pikeur uit Willemsoord deed dit met Henri Buitenzorg. De combinatie bleef stalgenoot Fury di Mucho en Jeffrey Mieras een hoofdlengte voor.

‘Het was op het nippertje. Ik geef ook aan Jeffrey geen cadeautjes weg’, lachte Tesselaar. De trainer uit Willemsoord liet het zware kopwerk lang over aan de kleinzoon van oud-trainer Piet Bron en zijn draver om in de slotmeters toe te slaan. ‘Jammer, dat we niet wonnen. Mijn paard is niet zo gemakkelijke en daarom moest ik in de slotfase goed oppassen’, zei Mieras die net als zijn werkgever blij was dat de lange reis naar Mons tot het verleden behoort. ,,We hadden daar best wel succes, maar het was een heel gedoe.’ ‘We zaten iedere keer acht uren in de auto. Nu zijn we in een half uur heen en terug’, vulde Tesselaar, die met Kluivert Boko een tweede plaats pakte, aan.

Voorbeeldig

Tesselaar: ‘Ik ben opgelucht dat we weer in Wolvega trainingsritten hebben. Alle rijders , trainers en eigenaren zijn blij.’ Ook was hij verheugd over de gang van zaken op de drafbaan in Wolvega. ‘Iedereen hield zich voorbeeldig aan het strenge coronaprotocol. Zo kunnen we door.’ Ekko Kisjes, lid van de Raad van Advies van Victoria Park, was het met Tesselaar eens. ‘Het ging goed en ik ben erg tevreden. We moeten het met elkaar doen.’

Zes ritten

De zonder publiek verreden meeting telde zes ritten. Robin Bakker stuurde in de hoofdklasse Panoramic naar de overwinning. De onverwoestbare Banker Transs R, inmiddels dertien jaar, was met André Bakker in dit nummer als vijfde aankomende, het beste Nederlands gefokte paard. Voor Rick Ebbinge was er succes met Ozak Vivantis. Jaap van Rijn was oppermachtig met Jank Summerland. Chiel Wildhagen stuurde zowel Jcelsalvadorrocks als Helena Oldeson naar een derde plaats.