Winnende Chiel Wildhagen heeft dravers in vorm

Chiel Wildhagen wint verrassend met de snelle Karola. Lenus van der Broek

Chiel Wildhagen uit De Blesse won op Victoria Park verrassend met de snelle Karola van de eigenaren Eelke Kruis en Willem van der Bij. De merrie verdiende met haar overwinning 2250 euro.

Wildhagen stuurde Karola snel naar de leiding en daarna controleerde de combinatie tot op de finish de race. ‘We moesten even goed aan de bak om de kop te krijgen’, zei de trainer/pikeur die op het complex van Kruis in Terband zijn paarden op de races voorbereidt. De stal kende een matige winterperiode. ‘De paarden hadden last van een vervelend virus’, verklaarde Van der Bij.

Zweer

‘Karola had daarnaast problemen met een zweer in een hoef’, zei de handelaar in vrachtauto’s uit Kollumerzwaag. Het jaardebuut van zijn draver was ook nog eens teleurstellend. ‘Dat viel zwaar tegen.’ Ditmaal liet de merrie tot opluchting van Van der Bij haar klasse zien. ‘Dit hadden we nodig. De minder tijd duurde te lang. Gelukkig zijn de paarden weer in topvorm.’

‘Geweldig paard’

Kruis en Van der Bij hebben naast de winnares nog twee producten van de merrie Cindy Wielinga. ‘Een geweldig paard. Ik won zelf met Cindy in Groningen en Wolvega’, glunderde Van der Bij, die blij is dan de stal weer vorm heeft. ‘Het gaat lekker’, aldus Wildhagen die met Girly Purple lang uitzicht op de overwinning had. De zware slotmeters braken de lang leidende zesjarige merrie op. Meer dan de vijfde plaats zat er niet in.

Koen n Klasbak

Ferry Hollander is al jaren een verdienstelijk amateurrijder. Hij scoorde met Koen n Klasbak een knappe zege. De medewerker van Victoria Park stuurde de vijfjarige ruin van eigenaar en fokker Sip van der Laan vanuit het vertrek naar de kop van het veld. In de slotronde kwamen de aanvallen, die de koploper met de bekwame steun van Hollander eenvoudig pareerde. Hiltje Tjalsma reed Lotus Centaur naar het tweede geld.

Robin Bakker won met Magnum Stone en Y Not Diamant. Jaap van Rijn reed Hokus d’Hertals en Malou Vredebest naar de bloemen. Niels Jongejans was de sterkste met de verrassende Filly Witchy.

Nieuws

menu