Voor even wordt er weer gekorfbald in Boijl

Leonidas bereidt kinderen van De Oosterbrink voor op het schoolkorfbaltoernooi. Eigen foto

Leonidas bereidt kinderen van De Oosterbrink voor op het schoolkorfbaltoernooi. Eigen foto

Er werd in Boijl dinsdag weer eens gekorfbald. Het is alweer ruim dertig jaar geleden dat het dorp een korfbalclub rijk was.

Sindsdien is het Leonidas uit Noordwolde dat met vrijwilligers ieder jaar lesgeeft aan schoolkinderen van Dalton Basisschool de Oosterbrink.

Vorig jaar was dat oefenen op het kunstgras in Noordwolde, maar ditmaal werden palen en korven naar Boijl gereden, zodat kinderen ook echt in eigen dorp konden sporten. Dat oefenen heeft alles te maken met het schoolkorfbaltoernooi op 10 mei in Noordwolde. In de hele gemeente doen korfbalclubs ieder jaar weer hun best kinderen voor te bereiden op dat toernooi. Daarvoor is de organiserende commissie nog dringend op zoek naar scheidsrechters.

DOS

Al in 1922 is er sprake van een DOS Boijl, dat in 1935 wederom wordt opgericht. In Boijl is in 1947 veel tumult omdat naast ‘DOS’ een tweede vereniging is opgericht met de naam ‘Phoenix’. Het korfbal in Boijl kent midden jaren tachtig als onderdeel van de sportvereniging Boijl een kortstondige bloeiperiode. Maar in 1992 is het korfbal definitief voorbij.