Voetbaltrainer Gregory Wismeijer uit Meppel verruilt Trinitas voor FC Oldemarkt

Gregory Wismeijer uit Meppel is nu nog hoofdtrainer van Trinitas, maar vanaf volgend seizoen neemt hij FC Oldemarkt onder z'n hoede. Piet Bosma

De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft zondagderdeklasser FC Oldemarkt naar Gregory Wismeijer geleid. De 34-jarige Meppeler, momenteel voor het tweede achtereenvolgende seizoen oefenmeester van competitiegenoot Trinitas, heeft een contract voor één seizoen bij de groen-witten getekend. De verbintenis gaat na dit seizoen in.

Door het aangekondigde vertrek van de huidige trainer Theo Los is FC Oldemarkt half december begonnen met het voeren van diverse sollicitatiegesprekken.

Bevlogen trainer

Wismeijer heeft in de tussenliggende periode zowel de technische commissie als de spelersraad ervan overtuigd dat hij een jonge, ambitieuze en bevlogen trainer is met goede ideeën op voetbalgebied en dat hij tevens sterk is op sociaal en communicatief vlak. Na een goed slotgesprek met een afvaardiging vanuit het bestuur is de zaak uiteindelijk beklonken. Het bestuur van FC Oldemarkt meent in de Meppeler, met zijn enthousiasme en voetbalvisie, een goede opvolger voor Los te hebben gevonden.

Volgende stap

Gregory Wismeijer heeft weliswaar een contract voor één jaar getekend, maar beide partijen hebben naar elkaar de ‘intentie’ uitgesproken om voor langere tijd met elkaar samen te werken. Op zijn Instagram-acoount meldt hij het volgende: „Aan het eind van dit voetbalseizoen ga ik Trinitas na 2 leerzame ‘seizoenen’ verlaten. Ondanks alle coronamaatregelen heb ik hier veel geleerd en ga ik er alles aan doen om het seizoen waardig af te sluiten. Na de zomerstop krijg ik de kans bij FC Oldemarkt om een volgende stap in m’n trainerscarrière te zetten. Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken en hoop dat zowel op persoonlijk vlak maar ook voor de club deze stap in de (nabije) toekomst zijn vruchten gaat afwerpen.”

Nieuws

menu