Prestatievoetbal in Scheerwolde, komt het terug?

Voetbalminnend Scheerwolde wil terug naar het front: bestuur stelt een werkbudget beschikbaar voor compleet nieuw eerste elftal

Prestatievoetbal in Scheerwolde, komt het terug? Foto: Wilbert Bijzitter

Als het aan het bestuur van vv Scheerwolde ligt, is er komend seizoen weer een volwaardig eerste elftal actief in de 5e klasse zondag. „We hopen dat een lager team van een andere vereniging in zijn geheel wil overstappen. Of dat individuele spelers zin hebben om bij ons in het eerste te komen spelen”, aldus voorzitter Marco Mooiweer.

Vorig jaar zomer probeerde Scheerwolde nog te redden wat er te redden was, om met het eerste elftal de nieuwe competitie in te gaan. Dat lukte niet. Een aantal spelers haakte af en er was te weinig aanwas. ,”We hadden nog maar acht, negen spelers over en je moet er toch zeker vijftien, zestien hebben. Vanuit de jeugd komt er ook niets door. Een aantal jongens is in het tweede gaan spelen en drie spelers gingen naar Darp. Als we hier weer een echt eerste elftal hebben, komen ze terug.”

Werkbudget

Mooiweer heeft voor het nieuwe eerste elftal iets bijzonders in het verschiet: namelijk een eigen werkbudget. ‘Als er een heel nieuw team bij ons komt voetballen, krijgen ze geld voor bijvoorbeeld ballen en kleding. We stellen een budget beschikbaar. Ook is het mogelijk dat ze zelf een trainer meenemen, alleen moet er wel een klik zijn met de vereniging. Op die manier hopen we een heel elftal of spelers te lokken om bij ons te komen voetballen.”

De voorzitter hoopt uiterlijk 15 juni te kunnen melden dat Scheerwolde weer een standaard eerste elftal heeft. „Dat is de laatste dag dat je je nog kunt laten overschrijven. En als het nu niet lukt, dan proberen we het volgend jaar nog een keer. Lukt het dan ook niet, dan hebben we er alles aangedaan, maar dan mag je er ook vanuit gaan dat het echt gebeurd is met de vereniging.”

Wie belangstelling heeft om in Scheerwolde 1 te willen voetballen, kan bellen met Marco Mooiweer: 06-52715760.