Voetbalclubs weten tegenstanders voor komend seizoen

VWC en De Blesse spelen net als vorig seizoen tegen elkaar in de vierde klasse. Piet Bosma

De KNVB heeft de competitie-indeling voor amateurclubs voor komend seizoen bekend gemaakt. Er staan in de zondag vierde klasse enkele derby’s op het programma

FC Wolvega komt in het seizoen 2022/2023 uit in de zaterdag 2e klasse K. De ploeg van trainer Friso Bakker krijgt het te stellen met Balk, FC Burgum, LAC Frisia, GAVC, Hardegarijp, SC Joure, SC Leovardia, Sneek Wit Zwart, SC Stiens, Idskenhuizen, Workum en Zeerobben.

Zondag

Het gepromoveerde Oldeholtpade speelt voor het eerst in haar historie in de tweede klasse. In de 2e klasse J neemt de ploeg van de nieuwe trainer Theo Los het op tegen Beilen, Dalen, Drachten, EMMS, HODO, LSC 1890, SV Pesse, Emmeloord, St. Annaparochie, VENO en Zuidwolde.

Trinitas speelt in de 3e klasse A. Tegenstanders van de ploeg van coach Jonno van Dijk, die overkomt van Zandhuizen, zijn Dwingeloo, FC Oldemarkt, Mildam, Oranje Zwart, RKO, Read Swart, Renado, Ruinen, Steenwijker Boys, Steenwijkerwold en Wacker.

In de 4e klasse A zijn drie Weststellingwerfse clubs ingedeeld: De Blesse, het gedegradeerde Olyphia en VWC. De overige clubs in deze klasse zijn Kraggenburg, Havelte, IJhorst, Nieuweschoot, Ruinerwold, Balkbrug, Sportclub Makkinga en Stânfries.

Oosterstreek neemt het in de 5e klasse B op tegen BEW, Blankenham, Diever/Wapse, FC Fochteloo, Giethoorn, Old Forward, Scheerwolde, Sport Vereent, Uffelte en Wapserveen.

Zandhuizen trok het eerste elftal terug uit de vierde klasse. De rood-zwarten doen wel mee aan de nieuwe 7x7 competitie.

Nieuws

menu