Voetbalclubs Oosterstreek en Zandhuizen willen samenwerken bij seniorenteams

Het sportpark in Zandhuizen. Eigen foto

Het sportpark in Zandhuizen. Eigen foto

Voetbalclubs Zandhuizen en Oosterstreek praten met elkaar over samenwerking bij de senioren in het volgende seizoen. Volgens Oosterstreek-voorzitter Edwin Heijdra is daar verder nog niets over te melden.

Niettemin is door zijn club ook namens Zandhuizen een oproep gedaan voor een nieuwe trainer van het eerste team in de vijfde klasse. Er wordt in de tekst van de advertentie gesproken van de ‘SSA Oosterstreek Zandhuizen’. Een SSA is volgens de KNVB een ‘Samenwerking met de gehele seniorenafdeling’, omdat clubs ieder apart niet genoeg spelers van voldoende kwaliteit hebben. De KNVB meldt daarbij op de eigen website ook: ,,De fusiebesprekingen zijn dan al in gang gezet’’.

En dat terwijl er nog steeds een fusiebestuur bestaat, dat bezig was met een fusie tussen Sport Vereent, Oosterstreek, Zandhuizen en Olyphia. Het was Oosterstreek die zich onlangs terugtrok uit het fusiegesprek tussen vier clubs. En dus was het de vraag of die breuk nog gelijmd kon worden.

Navraag leert dat dit fusiebestuur en ook Olyphia en Sport Vereent over de stap van de andere twee buurtclubs niet geïnformeerd zijn. Ze reageren zelfs totaal verrast op de advertentie voor een nieuwe trainer. Zandhuizen vreest dat het voortbestaan van de eigen club in gevaar komt en spreekt over een tijdelijke overbrugging voor een jaar. Zandhuizen meldt dat het gaat om de vorming van drie seniorenteams met Oosterstreek.