Victoria Park opent de poort voor dravers en scholieren

Na een wegens de coronaperikelen noodgedwongen sluiting van een half jaar worden er op donderdag 8 april op de drafbaan van Wolvega zes trainingsritten verreden. Overleg met de gemeente Weststellingwerf leidde tot dit voor de drafsport positieve besluit.

‘Na afstemming met en instemming van burgemeester André van de Nadort is deze beslissing genomen’, zegt Ekko Kisjes van de Raad van Advies van Victoria Park. De trainingsritten worden vooralsnog zonder publiek gehouden. Het coronaprotocol van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) is leidend. De ritten worden live uitgezonden en beginnen om 11.35 uur. De trainers, pikeurs en eigenaren reageerden opgelucht op de positieve ontwikkeling. Op de drafbaan van Duindigt werd onlangs naar ieders tevredenheid de eerste drafmeeting van dit jaar gehouden.

Linde College

Het management van Victoria Park heeft op verzoek van het naastgelegen Linde College in afstemming met de gemeente Weststellingwerf coronaproof ingestelde ruimtes beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen dagelijks zo’n 200 leerlingen examentrainingen volgen en toetsen maken. ‘Een mooie oplossing’, zegt Kisjes.

Mons

In Mons konden de dravers zeven keer aan de bak. Het openingsnummer over 1750 meter met zes deelnemers ging naar Ids Boko. De zesjarige ruin en pikeur Robin Bakker lieten het kopwerk lang over aan Gustafson met Rick Ebbinge. Het flitsende eindschot van Ids Boko was ruim voldoende voor de eerste prijs van 3000 euro. De winnaar wordt getraind door Paul Hagoort en liep de fraaie kilometertijd van 1.10,6. Bakker pakte tweede plaatsen met Konark F Boko en Kashmir Stone.

Jeffrey Mieras reed de door Dion Tesselaar getrainde seriewinnaar Julnick Shark naar de bloemen. Voor de Wolvegaster pikeur was er een tweede plaats met Joy CD. Rick Ebbinge scoorde met Feline Burgerheide. Tom Kooyman deed goede zaken voor trainer Bas Crébas. Hij won met de verrassende Hungaro de Lou en Iris de L’Iton.