Verrassende routes op Oldejuje Buffeltocht Oldemarkt

Voorzitter Meine Jongschaap van de Schaats Trim Club aan de vooravond van de Oldejuje Buffeltocht: "Ook dit jaar weer twee verrassende routes." Foto: aangeleverde foto

De Schaats Trim Club in Oldemarkt houdt ook dit jaar wederom de „Oldejuje Buffeltocht” voor mountainbikers. De Waterbuffelfarm aan de Hareweg 6a in Oldemarkt is zondag 4 september de start- en finishlocatie. Er kan gestart worden vanaf 9.00 uur. Deelnemers kunnen kiezen tussen een route van 30 of 50 kilometer met diverse verrassingen onderweg. Inschrijven is zowel online als op locatie mogelijk.

Voorzitter Meine Jongschaap vertelt enthousiast: „Ook dit jaar hebben we wederom twee leuke verrassende routes uit kunnen zetten in de Kop van Overijssel, in en rondom het nationaal park Weerribben-Wieden en uiteraard voorzien van ludieke hindernissen en passages. Sowieso is de Oldejuje Buffeltocht prima te rijden voor zowel de recreatieve als voor de meer professionelere mountainbiker. Voor ieder wat wils, zowel voor de jeugdige als oudere mountainbiker.”

Net zoals vorig jaar verwacht Jongschaap een hoog aantal deelnemers. „We willen iedereen dan ook vragen om bij voorkeur vooraf online in te schrijven. Dit kan via de website van Fietssport.nl waar men de Oldejuje Buffeltocht kan selecteren (toertocht 53777). Uiteraard blijft inschrijven op locatie mogelijk, maar als deelnemers zich vooraf inschrijven kan men aan de start vlot beginnen aan de gekozen afstand en kan men eerder genieten van al datgene wat georganiseerd is”, legt voor voorzitter uit.

Verrassing

Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig, worden er versnaperingen onderweg aangeboden, is een EHBO post aanwezig en naderhand kan men nakletsen en elkaar ontmoeten op de start- en finishlocatie, waar tevens douches zijn en een afspuitplaats aanwezig is. Over de hindernissen en ludieke passages onderweg wil Jongschaap weinig vertellen: „Dat moet een verrassing blijven. Vorig jaar reden we dwars door Metaalbedrijf Pompstra heen. Het is het bedrijf van medemountainbiker Klaas Pompstra, die samen met zijn zoon Johan voor een spectaculaire hindernis had gezorgd.”

Carrousel

Ook Alfred Hof met zijn „Kluswijs Oldemarkt” en Philip Ensing met zijn boerderij zorgden toen volgens de voorzitter voor de nodige leuke en gezellige momenten. „En uiteraard de befaamde carrousel in het centrum van Oldemarkt en het pittige natte einde in De Weerribben zorgen vorig jaar voor een succesvol en geslaagd evenement”, aldus Jongschaap. Ook dit jaar heeft de organisatie zich naar eigen zeggen niet ingehouden en met een grote groep vrijwilligers en lokale ondernemers beloofd om het op 4 september wederom een geslaagde editie te laten worden. Voor meer informatie zie www.stcoldemarkt.nl

Nieuws

menu