Tuindorpschool uit Wolvega pakt twee korfbaltitels in Noordwolde

Er komen 158 teams in actie. FOTO Piet Bosma

Er komen 158 teams in actie. FOTO Piet Bosma

Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi in Noordwolde is woensdag weer een enorm sportfeest geworden. Met de Tuindorpschool Wolvega als de meeste succesvolle school.

Bij de teams onderbouw won de Tuindorpschool de finale met 5-1 van OBS Zuid uit Wolvega. In de middenbouw werd het team van de Striepe uit Oldeholtpade kampioen van Weststellingwerf. In de finale werd het team van de Vensterschool uit Noordwolde met 2-5 verslagen. De Vensterschool was ook al verliezend finalist bij de bovenbouw. De Tuindorpschool won die finale met 5-2. Alle zes finalisten gaan eind mei in Oldeberkoop strijden om het Stellingwerfs kampioenschap.

De tekst gaat verder na de foto’sVoorzitter Reint Oostra van de organiserende werkgroep keek voldaan terug op de honderden wedstrijden, die 158 teams in een paar uur speelden. Die wedstrijden werden geleid door 58 soms heel onervaren scheidsrechters, zonder wie het toernooi niet mogelijk was geweest. Enkele scheidsrechters deden vorig jaar nog als speler mee.

Het toernooi op het veld van Leonidas trok - naast 1000 korfballers - zoveel toeschouwers, dat de zes verkeersregelaars hulp inriepen van de politie om de toestroom in goede banen te leiden. Het toernooi, dat in de coronaperiode een paar keer niet gehouden kon worden, is al met al weer helemaal terug op het niveau van 2019.