Trainer Jeroen Engwerda wint als pikeur op Victoria Park in Wolvega

Jeroen Engwerda Foto: Geert Koops

Trainer Jeroen Engwerda laat het rijden van zijn paarden vrijwel altijd over aan anderen. Zaterdag won hij zelf in Wolvega met Flevo Renka.

De 7-jarige ruin kwam na een lange rustperiode weer aan de start. ,,We kregen hem moeilijk aan de gang. Zwemmen heeft hem soepeler gemaakt”, verklaarde Engwerda, die de viervoeter vanuit de start op de rug van stalgenoot en koploper Flag de Marions met Jaap van Rijn parkeerde. ,,Ik dacht tweede te worden, maar hij had nog wat over in de slotmeters”, stelde Engwerda glunderend.

Dubbelslag

Het bleef op de jaarlijkse Peerdepieten-meeting voor studenten diergeneeskunde uit Utrecht niet bij deze overwinning van de stal uit Biddinghuizen. Megan Visser zorgde met Carloforte Font voor de dubbelslag door soeverein de race voor tien studenten te winnen. ,,Ik wilde er onderweg graag tussen, maar ze gaven me geen ruimte. Toen ben ik de hele race maar buitenom gegaan”, zei de opgetogen Visser. Hiske Woud reed Velten Isabel naar het tweede geld.

In Zweden was er zaterdag op de baan van Aby een groot succes voor trainer Paul Hagoort. Zijn pikeur Robin Bakker won met Chebba Mil de Silvias Pokal. Dit leverde 95.000 euro op

Nieuws

menu