Stânfries pakt in Appelscha een punt tegen De Blesse

Marc Drenth tegen een overmacht aan spelers van De Blesse (v.l.n.r. Brend Westerkamp, Ramon Kemerink, Daan Mars, Jeroen Hulsinga en Niek Scholts. Piet Bosma

Stânfries speelde op het eigen sportpark de Steegde met 1-1 gelijk tegen De Blesse. De wedstrijd zou in eerste instantie in De Blesse worden afgewerkt, maar daar werd het veld afgekeurd, waarna werd besloten de wedstrijd om te draaien.

De Blesse begon beter aan de wedstrijd en creëerde meer kansen. Een bal op de paal en een goede redding van Giovanni Oldersma weerhielden de gasten van scoren. Stânfries kwam moeilijk tot voetballen en kreeg amper mogelijkheden de ban te breken. Een schotje van Lars Oldenburger werd makkelijk gepakt door de doelman van De Blesse.

In de tweede helft kwam Stânfries beter voor de dag. Meer pressie en druk naar voren leverde enkele kansen op. Joeri Gorter schoot na een individuele actie naast en Marc Drenth stuitte op de doelman. Ook De Blesse was met een bal op de lat dicht bij de openingstreffer.

Toch was het Stânfries dat op voorsprong kwam. Yannick Akkerman werd gevonden aan de linkerkant, gaf de bal voor op Marc Drenth en hij liet de keeper kansloos: 1-0. Na wat kleine kansen kwam De Blesse, niet geheel tegen de verhoudingen in, op gelijke hoogte. Na zwak defensief ingrijpen van Stânfries was het Brend Westerkamp die simpel binnentikte: 1-1.

In de laatste minuut was Stânfries dicht bij de winst. Sylvan Dijkstra stuurde Wim van Riezen de diepte in na een snel genomen vrije bal. Van Riezen stuitte op de vuisten van de doelman.

Nieuws

menu