Schaatsster Willeke Bouwhuis uit Steggerda tweede op NK allround

Willeke Bouwhuis (links) op het erepodium. FOTO Hanneke Mennens / Focus bij Hanneke

Op de Nederlandse kampioenschappen allround schaatsen voor junioren C in Utrecht eindigde Willeke Bouwhuis als tweede.

De 15-jarige schaatsster uit Steggerda komt uit voor HCH Heerenveen. Op de half open baan in Utrecht speelden de weersomstandigheden (wind en hagel) een rol. Deelnemers reden de 500 en de 1500 meter. Op de 500 meter zette Willeke de tweede tijd neer (43.15). Op de 1500 meter reed ze de zesde tijd (2.15.74). In het eindklassement leverde dit de tweede plek op.

Haar broer Johan Bouwhuis (17) deed in Utrecht op de Nederlandse kampioenschappen afstanden mee aan de drie kilometer. Hij eindigde als achtste in 4.21.25. De 17-jarige Mirjam Thomas uit Wolvega werd op deze afstand zesde in 4.50.69.

Eerder reed Willeke Bouwhuis naar de derde plaats op het NK supersprint in Tilburg. Ze reed daar twee keer een 100 en twee keer een 300 meter. Op het NK marathon viel ze helaas in de laatste bocht. Johan Bouwhuis werd op het NK marathon in Groningen vierde. Mirjam Thomas eindigde als twaalfde.

Op 10 en 11 maart is de Vikingrace in Heerenveen. Dit is een internationaal schaatstoernooi voor jongens en meisjes. Hiervoor hebben Johan en Willeke Bouwhuis en Mirjam Thomas zich geplaatst.

Nieuws

menu