SIOS loopt eerste zege nipt mis. VDDO wint in Wolvega met het kleinst mogelijke verschil

SIOS-VDDO. Piet Bosma

SIOS/Jumbo Wolvega slaagde er ook tegen VDDO niet in de eerste zege van het zaalseizoen te boeken. In sporthal de Steense werd in een spannend duel met 17-18 verloren.

SIOS kende een vliegende start. Door doelpunten van Michel Nagelhout, Renate Koopmans en Sharissa Huitema nam de thuisploeg snel een 4-1 voorsprong. Vanaf 7-3 volgde een sterke fase van VDDO, die de ploegen op gelijke hoogte bracht (8-8). VDDO nam vervolgens een 8-10 voorsprong, waarna Renate Koopmans met een afstander de ruststand bepaalde op 9-10.

Ook na rust was Renate Koopmans trefzeker. In de vierde minuut maakte ze de gelijkmaker via een afstander. Hierna kwam VDDO beter in de wedstrijd. De bezoekers liepen uit naar 10-12. SIOS kwam nog wel langszij, maar het lukte de Wolvegasters niet een
voorsprong te bemachtigen.

Vijf minuten voor tijd maakte invaller Anton Prakken de gelijkmaker met een knap afgeronde omdraaibal (16-16). VDDO had hier
snel twee keer een antwoord op (16-18). De wedstrijd bleef spannend tot de laatste seconde. In de voorlaatste minuut bracht Renate Koopmans het verschil terug tot een punt. De gelijkmaker bleef uit, waardoor werd afgefloten bij 17-18.

Trainer/coach Rob Verra van SIOS was zeer te spreken over zijn ploeg. ,,In deze wedstrijd zijn we het dichtst bij de eerste overwinning geweest. Op een slordige fase na, kan ik de spelers alleen maar complimenteren. Het is nu zaak deze vorm vast te houden.”

Nieuws

menu