SIOS-jeugd korfbalt weer wedstrijden

FOTO LENUS VAN DER BROEK

De jeugd van SIOS/Jumbo Wolvega speelt weer in competitieverband wedstrijden tegen andere verenigingen. Sinds de versoepelingen, die gelden sinds 5 juni, mogen alle jeugdspelers vanaf de F-pupillen tot en met de A-junioren, weer echte wedstrijden spelen.

Het KNKV, de bond van de korfbalsport, heeft in twee weken tijd een competitieopzet georganiseerd waarbij elke ploeg in de maand juni gedurende drie weekenden tegen drie verschillende clubs speelt. Zaterdag waren de jeugdwedstrijden op het korfbalveld van SIOS.

Samenstelling teams voor nieuwe seizoen

Bijzonder aan deze speelronden is dat de verenigingen werd verzocht om de teamsamenstelling zoveel mogelijk te maken zoals deze in het nieuwe seizoen zal zijn. Dus dat betekent dat alle jeugd alvast kan wennen aan hun nieuwe teamgenoten en eventuele andere regels, die behoren bij een andere leeftijdscategorie.

De afgelopen periode heeft SIOS meerdere clinics gegeven aan basisscholen uit Wolvega. De kinderen die van daaruit enthousiast zijn geworden van het korfballen hebben hun eerste trainingen al gehad en spelen soms ook nu al hun eerste wedstrijden.

Helaas is publiek nog niet toegestaan bij de wedstrijden en daarvoor verzorgde SIOS bij zoveel mogelijk wedstrijden een livestream voor de thuisblijvers.

Het is uiteraard nog altijd mogelijk om tot de schoolvakantie vrijblijvend mee te trainen voor kinderen, kijk voor mee informatie op www.sios.nl.