SIOS gooit na vertrek van voorzitter het roer om. Samenwerking met buurtverenigingen wordt onderzocht

SIOS is Noordenveld de baas. Piet Bosma

Ruim anderhalve maand na het opstappen van voorzitter Harold Sikkema is korfbalvereniging SIOS bezig om haar commissies op orde te brengen en positiviteit terug te brengen in de vereniging. De club wil haar naam weer eer aan doen onder het motto ‘Samenwerking Is Ons Streven.’

Het bestuur betreurt het opstappen van Sikkema. De club herkent zich niet in de uitlatingen van de voormalig voorzitter, laat penningmeester Johan de Jong weten. ‘De Technische Commissie ontving van meerdere kanten signalen dat de wisselwerking tussen de hoofdtrainer en de assistent-trainer van de A-junioren niet naar wens verliep. De commissie heeft dit vervolgens onderzocht en ervoor gekozen om met de hoofdtrainer door te gaan, waarmee de club een dienstverband had.’

Voor Sikkema zou dit inhouden dat hij een stapje terug zou moeten doen. De Jong: ‘Het bestuur begrijpt dat deze mededeling niet in goede aarde is gevallen. Het was echter nodig om de rust weer terug te krijgen.’ Sikkema heeft volgens de overige bestuursleden zelf het initiatief genomen om dezelfde avond nog uit alle appgroepen van SIOS App te stappen. Het bestuur trok hieruit de conclusie dat Sikkema de SIOS-deur achter zich dicht had geslagen.

Vrijwilligers

SIOS wil nu een andere koers varen. De club wil haar leden meer bij de club betrekken en het aantal vrijwilligers uitbreiden. Diverse (oud) leden hebben zich gemeld hebben om de club bij te staan bij onder meer het regelen van scheidsrechters en kantine- en sponsor gerelateerde zaken.

Samenwerking

Verder onderzoekt SIOS samenwerking met buurtverenigingen. Afgelopen weken heeft de technische commissie verregaande gesprekken gevoerd met DOS ’46 uit Nijeveen over een samenwerking op het gebied van de jeugd (C-aspiranten). Ook met SCO zijn gesprekken gevoerd om te onderzoeken of er wellicht een basis is voor samenwerking op korte- en/of op lange termijn.

Het bestuur heeft een profielschets vastgesteld voor een nieuwe voorzitter. Prioriteit ligt in eerste instantie bij de commissies, maar achter de schermen gaat de zoektocht naar een nieuwe voorzitter door.

Nieuwe trainers

Mike Hegie, de huidige trainer van A1, is volgend seizoen hoofdtrainer van de seniorenselectie. Hegie wordt bijgestaan door teambegeleider Anja Hegie. Sierd de Vries, oud speler en trainer van SIOS, neemt de A1 junioren voor zijn rekening. De B-aspiranten staan komend seizoen onder leiding van de ervaren Jan Woudstra.

Een upgrade van de kantine moet een bijdrage leveren aan de terugkeer van gezelligheid bij SIOS. De club vraagt haar leden op de vergadering van 14 juni om een actieve bijdrage hieraan te leveren.

Nieuws

menu