SDO huldigt twee leden. Jeannette Kleinhoven en Rient Menger in het zonnetje gezet door volleybalvereniging uit Noordwolde

Bloemen voor erelid Rient Menger. Eigen foto

Jeannette Kleinhoven is na 25 jaar gestopt als bestuurslid van volleybalvereniging SDO. De bond Nevobo kende haar de zilveren bondsspeld toe voor haar bijzondere verdiensten voor de sport in Boijl en Noordwolde.

In 1997 begon Kleinhoven als secretaris van DOS Boijl en na de fusie met Novo’81 in 2004 bekleedde ze die functie bij de nieuwe vereniging SDO. Het opspelden van de bondsspeld - door voorzitter Inge van Brussel-van der Geest - was niet het enige bijzonder moment tijdens de algemene ledenvergadering.

De tekst gaat verder na de foto

Rient Menger werd benoemd tot erelid van de vereniging. Hij werd in 1986 lid en heeft nu op 76-jarige leeftijd besloten te stoppen met volleyballen. De trainingen waren in 1986 nog in de sporthal van Hoeve Boschoord. In haar eerste jaar werd hij direct met zijn team kampioen en promoveerde de ploeg naar de 4e klasse. Het team bestond verder uit spelers als Jan Korf, Herman Vermeeren, Roelof Groen, Juup Bosma, Geert Pijlman, Jan-Willem de Vries en Jaap Ouwerkerk.

Een jaar later werd de derde klasse al bereikt. Die prestatie werd in 1999 nog een keer overgedaan, nadat het team tussentijds weer was gedegradeerd naar de vierde klasse. Rient Menger speelde vervolgens jaren met dezelfde spelers Jacob Oosterveld, Sierd Dolstra, Albert Kleinhoven, Jos Nieuwenburg, Hans Jongedijk, Eric van Drie, Richard van Soolingen en Gerrit Bouius. In 2013 deed Menger een stapje terug. Hij speelde tot dit jaar bij de recreanten en is tot het einde van het lopende seizoen ook scheidsrechter.

Rient Menger was van 1998 tot 2004 lid van het bestuur van volleybalvereniging DOS Boijl en zat toen ook in de fusiecommissie van DOS Boijl en NOVO ’81. ,,Wij hebben veel waardering voor Rient zijn jarenlange enthousiasme en betrokkenheid bij de vereniging en daarom hebben wij hem benoemd als erelid.” SDO kon tijdens de ledenvergadering ook twee nieuwe bestuursleden presenteren: Jacob Oosterveld en Daimy Schoemaker.

Nieuws

menu