SCO slaat tegen Wit Blauw zijn slag na rust

SCO-Wit Blauw.

SCO-Wit Blauw. Piet Bosma

SCO boekte voor een goed gevulde tribune in sporthal de Steense een knappe 28-18 overwinning op het vooraf fysiek gevreesde Wit Blauw.

Een overwinning, die uiteindelijk pas na een 11-12 ruststand in de tweede helft gestalte kreeg door met name het overwicht aan de dameskant. Kim van Dalen op afstand en Irish Hulzebosch uit de doorpasses van Marloes Frieswijk hadden hun vizier op scherp staan. Zij namen samen meer dan de helft van de treffers voor hun rekening.

Nadat Marloes Frieswijk, ondanks een dubbele dekking, en Kees Flapper voor de eerste vakwisseling zorgden, nam Wit Blauw het initiatief over. SCO moest vroeg via Irish Hulzebosch en Kim van Dalen in de achtervolging. Deden in het vervolg de heren een duit in het zakje (8-6), in de loop van het tweede kwart lieten hun opponenten zich steeds meer gelden. Vooral Pascal Frieswijk en Ray Bouwman hadden het lastig tegen de puntspelers van de gasten. Mede doordat de afwerking bij SCO stagneerde en de thuisploeg verdedigend te weinig druk gaf op het schot, kon Wit Blauw de bordjes verhangen naar 10-12, waarna Kim van Dalen voor een 11-12 ruststand zorgde.

De tekst gaat verder na de foto

Evenals vorige week werden in de pauze de verbeterpunten in met name verdedigend opzicht benoemd. Melvin Frieswijk, duidelijk op de weg terug na langdurig blessureleed, werd voor meer rust en overleg binnen de lijnen gebracht. Vanaf de stip zorgde hij meteen voor 12-12, waarna zijn tegenstander met een beauty nog eenmaal de gasten op voorsprong zette. Vervolgens demarreerde SCO onder aanvoering van Hulzebosch en Van Dalen met elk drie treffers. Wit Blauw moest in de achtervolging (18-15).

Dat lukte maar ten dele, ondanks een wat mindere fase van het sterkere SCO collectief. Bij 22-16 aan het begin van het laatste kwart werd er te weinig gevarieerd. Naarmate de tijd verstreek, legden de aangeslagen bezoekers zich neer bij het surplus aan kwaliteit bij de thuisclub. Wit Blauw verleende SCO alle ruimte om de score ietwat geflatteerd verder uit te bouwen: 28-18.

SCO speelt zaterdagavond thuis tegen het tegenvallend begonnen Heerenveen.