SCO kan niet opnieuw stunten in aanloop naar halve finale van bekertoernooi

Ray Bouwman zet een aanval op. Piet Bosma

SCO slaagde er op eigen veld niet in de stunt tegen Wageningen een vervolg te geven. Koploper Oost-Arnhem bleek een maatje te groot (14-24).

Een gedreven Oost-Arnhem trok het initiatief via gevarieerd korfbal en een ijzersterke rebound direct naar zich toe. Hoewel SCO meteen in de achtervolging moest, hadden Ray Bouwman (2x) en Janet Woudstra weinig tijd nodig om de thuisploeg naast Oost-Arnhem te schieten (3-3).

De gasten namen snel weer de leiding via de gebroeders Broenink. Bij 5-10 dreigde SCO overlopen te worden. Omdat Oost-Arnhem wat gemakzuchtiger werd en een veerkrachtig SCO de rug rechtte, stond het bij rust 9-10.

Door een snelle 9-11 van Rick Verdouw en een gemiste strafworp van SCO demarreerde een scherper Oost-Arnhem in no time naar 10-14. De bezoekers waren nu op stoom en lieten zien waarom zij momenteel koploper zijn (10-17). SCO hield zich niet meer aan de gemaakte afspraken en miste de onverzettelijkheid om iets terug te doen. ‘Tegen deze koploper is het niet rampzalig, maar met de cruciale wedstrijden tegen Heerenveen en Rohda nu voor de boeg zal dat anders moeten’, zegt SCO-trainer Arjan Kreeft.

Beker

SCO speelt woensdagavond in eigen huis om 20.00 uur de halve finale van de noordelijke beker. Na de royale winst in de kwartfinale tegen tweedeklasser Hoogkerk wacht nu Nic Groningen, dat koploper is in de overgangsklasse en in de zaal promoveerde naar de Hoofdklasse. De winnaar plaatst zich voor de finale op 15 juni in Garijp, waar dan LDODK of Mid Fryslan wacht.

Nieuws

menu