SCO houdt in volle sporthal schade beperkt tegen Team NL. Marloes Frieswijk laat zich van beste kant zien

SCO had versterking gekregen van oud-spelers die tegenwoordig op het hoogste niveau spelen bij LDODK en Dos’46. Piet Bosma

Het zal wel even geleden zijn geweest dat de tribune van sporthal De Steense in Wolvega zo vol was als dinsdagavond. Het Nederlands korfbalteam sloot de voorbereiding op het Europees kampioenschap in België af met een oefenwedstrijd tegen een versterkt team van hoofdklasser SCO uit Oldeholtpade.

SCO had versterking gekregen van oud-spelers die tegenwoordig op het hoogste niveau spelen bij LDODK en Dos’46. Maar ook dan was vooraf wel duidelijk dat het gelegenheidsteam kansloos zou zijn tegen TeamNL.

Er werd gespeeld in blokken van tien minuten. In de eerste helft, met het basisteam van Nederland op het veld, bleek dat het krachtsverschil groot was. Het speltempo van Nederland lag vooral in het begin van de wedstrijd veel hoger, met een toen excellerende Fleur Hoek. Na de eerste drie keer tien minuten was het 2-13. Pas toen Nederland ook begon te wisselen en het allemaal wat rommeliger werd, kwam sparingpartner SCO wat beter in de wedstrijd en werden kansen wel afgerond. De 13-27 eindstand was dan ook zeer verdienstelijk.

Familie Frieswijk

Het was al met al wel genieten voor het publiek in de uitverkochte hal, waar de jeugd na afloop op handtekeningenjacht ging. Bij SCO viel vooraf de gedrevenheid op van Marloes Frieswijk. De oud SCO-speelster uit Wolvega is dit jaar uit het Nederlands team gezet door de nieuwe bondscoach Jan Niebeek. De speelster van LDODK nam sportief wraak met drie prachtige treffers. De familie Frieswijk was toch al sterk vertegenwoordigd in het SCO-blauw met verder Evelien, Pascal, Julian en Melvin.

Uitzwaaiwedstrijd

In het Nederlands team speelt nu Marloes haar clubgenote Femke Faber, die flink werd aangemoedigd door haar ploeggenoten uit Gorredijk. Die zagen ook de oud-Dos’46-spelers Jelmer Jonker en Harjan Visscher voor Nederland spelen. Gelet op de keuzes in deze uitzwaaiwedstrijd hoeven ze alle drie niet op een basisplek in Antwerpen te rekenen. De eerste EK-wedstrijd is op 25 oktober tegen Engeland.

Nieuws

Meest gelezen