SC Heerenveen wil er een vechtwedstrijd van maken tegen Ajax: 'Je merkt dat het leeft, maar de hectiek zit vooral in onze bubbel'

Heerenveen wil er dan ook een vechtwedstrijd van maken tegen Ajax, dat logischerwijs de favoriet is. Foto: LC

Wil SC Heerenveen ten koste van Ajax de bekerfinale bereiken, woensdagavond in het Abe Lenstra-stadion, dan moet alles kloppen. Te beginnen met strijd op het veld.

Heerenveen wil er dan ook een vechtwedstrijd van maken tegen Ajax, dat logischerwijs de favoriet is. ,,We móéten er een gevecht van maken. Dat doe je door in de persoonlijke duels te komen”, zei trainer Johnny Jansen. ,,Het gaat een hele klus worden, maar wij geloven er absoluut in. Als je maar de strijd aangaat. Dat moet je in jezelf opwekken, als je wilt meedoen in dit soort wedstrijden.”

Jansen spreekt in de video, waarin ook praat over zijn mooiste bekerherinnering, over de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De trainer van Heerenveen noemde de bekerkraker zelfs het belangrijkste duel voor de club sinds de gewonnen finale in 2009. ,,Dit is voor ons een heel mooie uitdaging”, zei Jansen. ,,Een die we met elkaar hebben gecreëerd. Nu moeten we het moment ook pakken. We moeten er alles aan doen om naar die finale te gaan.”

De trainer liet zich nog niet uit over de opstelling, mede omdat een paar spelers uit zijn selectie kampen met lichte pijntjes. Een van hen is Erwin Mulder. De doelman heeft heupklachten, maar Jansen gaat er vooralsnog vanuit dat Mulder inzetbaar is tegen Ajax.

In KOKO Radio, de voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant en Sport Noord, bespreken LC-verslaggevers Johan Stobbe, Peter van der Meeren en Sander de Vries met presentator Renze Lolkema de ontwikkelingen bij SC Cambuur en SC Heerenveen, zowel op het veld als daarbuiten. Beluister de podcast hieronder.