Robin Bakker wint voor Dion Tesselaar de Duitse Merriederby. 'Ze werd eenmaal aan de leiding wat flegmatiek, maar zette op het eind weer aan’

Robin Bakker. Piet Bosma

Robin Bakker won zaterdag in Berlijn met Riet Hazelaar de Duitse Derby voor merries. De vierjarige winnares wordt getraind door Dion Tesselaar uit Willemsoord en verdiende 61.700 euro. Een dag later was er in de open klasse een tweede plaats voor Bakker met Usain Lobell.

Riet Hazelaar ging als favoriete van start en maakte haar status waar door soeverein te winnen. Wel moest Bakker de draver in de slotlijn even wakker schudden. ‘De natte baan was niet in haar voordeel. Ze werd eenmaal aan de leiding wat flegmatiek, maar zette op het eind weer aan’, zei Bakker. Dat Bakker de teugels in handen had, was volgens Tesselaar een bewuste keuze. ‘Robin blijft altijd rustig. Dat is super in zo’n belangrijk nummer.’

Een dag later ging Bakker met Usian Lobell op jacht naar de eerste prijs van 154.000 euro in de Derby voor alle geslachten. De hengst vertrok goed en kwam al snel in de buurt van koploper Days of Thunder met Thorsten Tietz. ‘Net na de start heeft Usain Lobell vaak even een moeilijk moment. Daar moet Robin altijd oppassen. Daarna komt hij echt in zijn loop’, zei trainer Hagoort, wiens viervoeter in de slotbocht oprukte.

Days of Thunder zette nogmaals aan en sloeg de aanval van de combinatie uit Oldetrijne af. Bakker en zijn paard verdienden met de tweede plaats 77.000 euro. Tesselaar reed Grand Ready Cash naar het derde geld. Dit was goed voor 37.000 euro. De Duitse Derby was dit jaar voor het eerst voor vierjarige paarden. Bakker scoorde met de tweejarige Yin Yang een eerste plaats die 10.000 euro opleverde.

Jaap van Rijn deed goede zaken voor trainer Arnold Mollema. De pikeur won de race voor de topklasse met Keytothehill. De overwinning werd met 35.000 euro beloond. De winnaar is gefokt door Hiltje Tjalsma.

Nieuws

menu